Promisiunile lui Dumnezeu pentru fiecare vreme

Dumnezeu este Cel care face promisiuni și Cel care le împlinește, iar El a vorbit inimii mele despre patru lucruri în care poporul lui Dumnezeu ar trebui să aibă încredere în El. Aceste așteptări se bazează pe promisiunile pe care Dumnezeu ni le-a făcut.

1. Așteptați-vă să fiți răsplătiți pe măsură ce Îl căutați cu sârguință pe Domnul! „[Dumnezeu] răsplătește pe cei ce-L caută.” (Evrei 11:6) Puteți cere cu credință un semn pentru ca Dumnezeu să vă încurajeze și să vă reaprindă încrederea. Așteptați-vă să-Și țină promisiunea de a vă răsplăti acum, când aveți cea mai mare nevoie. Dumnezeu nu poate minți. El a spus că îi răsplătește pe cei care Îl caută cu sârguință.

2. Așteptați-vă să vedeți dovezi ale unui miracol progresiv în viețile voastre! „pentru că toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu.” (Marcu 10:27) Cred în miracole instantanee și în cele progresive. Minunile progresive încep în moduri nevăzute, liniștite și se desfășoară încetul cu încetul, cu câte o mică îndurare arătată. Așteptați să-L vedeți pe Dumnezeu lucrând în moduri misterioase, nevăzute de ochiul uman.

3. Așteptați-vă să intrați în locul de odihnă promis de Dumnezeu! „ Așadar rămâne o odihnă pentru poporul lui Dumnezeu… intrați în odihna aceea” (Evrei 4:9,11). Domnul dorește să-L crezi pentru a te duce în odihna Lui promisă. Dumnezeu nu a intenționat niciodată ca fiii Săi să trăiască în frică și disperare. Avem nevoie de o credință neclintită și de o încredere în Dumnezeu înaintea fricii, a necazurilor și a morții propriu-zise.

4. Așteptați-vă ca Duhul Sfânt să se afle mereu în templul Său! „Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?” (1 Corinteni 6:19). Duhul Sfânt rămâne în inima credinciosului. El este omniprezent în întreaga lume. El dorește să te aștepți ca El să-Și manifeste prezența tot mai mult pe zi ce trece. El vrea să vă aducă la o credință de nezdruncinat, la fel cum a făcut cu ucenicii.

Credeți aceste promisiuni! Țineți-vă de aceste așteptări și veți vedea că Dumnezeu face lucruri minunate.

Sursa: https://www.resursecrestine.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *