Cor

Inca de la inceputuri, anii 1977 – 1978, lucrarea muzicala din Biserica Crestina Baptista Nr. 1, a avut la baza principii evanghelice solide strans legate de utilizarea muzicii pentru lauda si inchinare inaintea lui Dumnezeu, pentru slujirea bisericii, misiune si ucenicizare (prin muzica). Aceste principii au fost puse in practica de-a lungul timpului de oameni ai lui Dumnezeu inzestrati cu pregatire muzicala.

Activitatea muzicala a bisericii, de-a lungul vremii a cuprins diferite modalitati de exprimare a cantului, de la cantarea comuna a bisericii la coruri (mixt, barbatesc, de tineret si de copii), grupuri vocale si vocal instrumentale, solisti si instrumentisti.

De asemenea de-a lungul timpului, dirijorii au acordat o atentie deosebita slujirii corului in biserica, participarii alaturi de coruri ale altor Biserici din Zalău si judet la diferite evenimente ale precum evanghelizari, inaugurari de biserici, “Marsul Invierii”, etc. dar si participari la alte activitati extrabisericesti.

Credem ca muzica are locul ei special in viata credinciosilor si ca trebuie sa fie folosita de acestia, si astazi ca si in trecut, pentru slavirea lui Dumnezeu, zidirea sufleteasca a bisericii si chemarea la mantuire a pacatosilor si nicidecum pentru alte scopuri de promovare a vreunei persoane sau formatii.

Nu ne-am putea imagina o biserica fara inchinarea prin muzica. In mod surprinzator, o data cu revoluţia din 1989 formatia corala a atras tot mai multi tineri. Prin aceasta, structura corului este variata: de la elevi, studenti, la muncitori, oameni de afaceri, profesori, ingineri; insa tocmai acest lucru da frumusete si farmec, unitate in diversitate.

In prezent, corul este format din peste 35 de coristi.

Repertoriul este constituit atat din compozitori clasici romani cat si din cei contemporani; de asemenea multe traduceri si aranjamente noi care dau o nota de originalitate acestei formatii corale. Stilul muzical urmarit este adecvat atat pentru generatiile tinere cat si pentru cele mai varstnice.

Cu trecerea anilor, dirijorii au fost urmatorii: Anica BERCEAN, Stefan PUIE, Nelu CURTA, Iosif CIMPAN, Gabriela ILLE, Simona ILLE, Nelu CURTA, Daniel JECAN, Valeriu BUT apoi din 2012 Ioan PRIBAC cu ajutorul lui Mihai MURESAN (pana la plecarea acestuia la facultate), apoi Ioan PRIBAC si Iulia RAD.

In prezent de Cor se ocupa Petru POP si Septimiu BALANEAN.