Bibliile cad din cer pentru crestinii din Coreea de Nord

Creștinii din Coreea de Sud trimit Biblii în Coreea de Nord, folosind baloane controlate de o aplicație, care pot urmări călătoria și știu unde vor cădea.

Acest mod de împărtășire a Cuvântului lui Dumnezeu cu creștinii de cealaltă parte a frontierei le permite să aibă o copie a Bibliei în mâinile lor, deoarece în țara comunistă este interzisă.

Când baloanele se ridică, vânturile sudice își fac munca, transferă “încărcătura” bibliei către cealaltă parte și într-un anumit timp baloanele sunt dezumflate și cad în teritoriul nord-coreean. “Un om de știință din Australia a colaborat cu noi pentru a furniza o aplicație informatică care ne permite să intrăm în întreaga gamă de date de lansare … și să primim informații exacte despre locul în care vor ateriza Biblia”, a spus Rev Eric Foley, din Vocea martirilor.

“Studiile noastre de teren până în prezent au arătat că aplicația este uimitor de precisă în previziunile sale, comparativ cu datele GPS primite după lansările efective”, a spus pastorul. Potrivit ministerului US Open Doors, care monitorizează persecuția creștinilor din lume, Coreea de Nord, un mic stat comunist cu arme nucleare, are în jur de 300.000 de creștini printre cei 25 de milioane de locuitori ai săi. În ultimii 13 ani, țara nord-coreeană a fost întotdeauna numărul 1 pe lista țărilor care persecută creștinii din întreaga lume, potrivit Open Doors.

“Alte religii, cum ar fi creștinismul, se confruntă cu presiuni inimaginabile în toate sferele vieții. Dacă cineva este descoperit în orice activitate religioasă neautorizată, ei sunt arbitrar arestați, torturați și chiar executați în mod extrajudiciar”.

Lucrarea făcută de pastorul Foley a surprins interesul creștinilor nord-coreeni, care se remarcă prin baloane cu Biblii. “În ciuda riscului de a fi executați, ei colectează Biblia cu mare bucurie și speranță, cu certitudinea că este cel mai valoros lucru din viață”, a spus Foley.

Preluat de pe acontecercristiano.net