Harul lui Hristos nu este ieftin

on . Accesări: 1369

Pe măsură ce doresc să îl iubesc pe Dumnezeu mai mult și să cresc în relația mea cu El îmi dau seama cât de adâncă e prăpastia dintre mine și El. Cât de ușor îmi este să alunec în acele văi adânci ale păcatului, cât de ușor este să spun da acolo unde El zice nu.

 

Văd imperfecțiunile din mine și firea pământească care se ține ca scaiul de haina mea, ca să primească și ea măcar o fărâmă de atenție. Uneori ni se pare o joacă. Ni se pare că dacă zicem azi o minciună sau cochetăm astăzi doar puțin cu ispita este ok. Ni se pare că nu se va întâmpla nimic, că rostim un simplu iartă-mă mai târziu și o luăm de la început.

Da, trebuie să îți mărturisești păcatele și nu trebuie să te oprești la ele. Dacă ai păcătuit trebuie să te ridici și să o iei de la capăt. Da, harul încă există dar harul nu e ieftin. Harul nu ne-a fost lăsat ca noi să ne batem joc de el și ne trăim viața în duplicitate sau cu jumătăți de măsură.

Nu putem fi și ai lui Dumnezeu și ai lumii. Nu ne putem juca cu păcatul ca mai apoi să fugim spre Dumnezeu. Ori îl iubim, ori nu. Ori îi frângem inima, ori nu. Nu există cale de mijloc.

Dumnezeu vrea ca eu și cu tine să îl iubim cu toată inima, să-i aparținem Lui cu tot ce suntem, cu tot ce avem. Dumnezeu vrea ca noi să trăim pentru gloria Sa, ca noi să facem lucrarea Lui în lume pentru ca lumea să poată vedea chipul Său în noi.

Nu, nu este de ajuns să faci parte dintr-o biserică, să aparții de un cult, de o grupare de oameni. Nu, nu este de ajuns să declari că îl iubești. Trebuie să trăiești pentru El. Trebuie să devii una cu El. Ce arată faptele tale? Ce spun gândurile tale atunci când ești singur? Unde privesc ochii tăi atunci când nimeni nu te vede?

Nu există nu pot. Nu pot să mă trezesc dimineața mai devreme ca să stau cu Dumnezeu un ceas. Nu pot să nu mă mai uit la emisiunea aceea. Nu pot să nu mai merg în acel loc. Nu pot să nu mai am acel gând. Nu pot să renunț la acea persoană.

Nu există nu pot. Există doar nu vreau.

Fii sincer cu tine, tu ce vrei? Îl vrei pe Dumnezeu sau vrei ceea ce lumea îți oferă? Pentru că harul te îndeamnă la pocăință. Dragostea lui Dumnezeu te îndeamnă la dedicare. Valoarea pe care palmele lui Hristos străpunse de sânge ți-o dau te îndeamnă la veghere. Dragul meu, nu poți să trăiești pentru Dumnezeu cu jumătăți de măsură pentru că nici harul lui Dumnezeu nu este ieftin. Nu a fost ieftin și nici nu va fi. Dragostea pe care El ți-o poartă l-a costat totul, înțelegi? L-a costat suferința și moartea propriului Său Fiu. Prețul a fost plătit cu sânge divin. Poți tu să înțelegi? Nu te mai juca cu pocăința. Nu te mai juca cu inima lui Dumnezeu și cu iertarea pe care ți-o tot oferă. Alege azi să te decizi pentru El, nu cu jumătăți de măsură ci din toată inima.

El încă te așteaptă…

 
Preluat de pe BlogCrestin 

Un Cuvant din partea Pastorului

   Marius STROIA

Vă mulțumesc că ați ales să vizitați pagina de internet a Bisericii Creștine Baptiste Nr. 1 Zalău. Indiferent că locuiți, sau ocazional vizitați orașul Zalău, suntem onorați să vă vedem la serviciile Bisericii și ne-ar face plăcere să vă cunoaștem personal.

Biserica Creștină Baptistă Nr. 1 Zalău înțelege că are misiunea să propovăduiască între oameni, prin puterea Duhului Sfânt, Cuvântul curat și viu al lui Dumnezeu, descoperit în Biblie.

Credința noastră fermă este ca fiecare creștin trebuie să fie un martor al învierii lui Isus și un marturisitor al Evangheliei.

Dorim ca prin informațiile și resursele puse la dispoziție să vă motivăm pentru o relație personală cu Domnul nostru Isus Hristos, prin care să descoperiți sensul vieții dumneavoastră, iar veșnicia să devină o realitate.

Domnul să vă binecuvânteze!

 

 

Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi - 23 Martie 2020

 

SCOPUL SUPREM AL RUGĂCIUNII

 „…Să fie asemenea chipului Fiului Său” (Romani 8:29)

     Biblia spune: „pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său…” Când citim versetele precedente din acest capitol (Romani 8), descoperim că Dumnezeu face asta prin rugăciune. Lucrul acesta ar trebui să ne încurajeze să ne rugăm. De multe ori nu ne rugăm deoarece nu credem că se va întâmpla ceva. Dar cu Dumnezeu, ceva se întâmplă întotdeauna! Noi ne întrebăm: „Oare când va lucra?” Ceea ce nu reușim să înțelegem este faptul că El lucrează mereu. Când vorbim despre rugăciune, El fie ne răspunde așa cum am sperat noi, fie ne schimbă inima prin mijlocirea Duhului Sfânt, care va face ca rugăciunea noastră să fie în armonie cu voia Sa. Tu spui: „Dar nu văd că se întâmplă ceva!” Când plantezi o sămânță, nu vii a doua zi așteptând să vezi crenguțe și frunze verzi. Asta înseamnă oare că nimic nu se întâmplă? Nu, ci o grămadă de procese necesare au loc sub pământ, acolo unde tu nu le poți vedea. Să nu facem greșeala de a crede că dacă nu vedem dovada, nimic nu se întâmplă! Doar că încă nu a sosit vremea secerișului. Una din modalitățile prin care Dumnezeu ne face mai asemănători cu Domnul Isus este ajutându-ne să ne rugăm așa cum S-a rugat și Domnul Isus: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” (Luca 22:42). Asta înseamnă că atunci când rugăciunea ta este după voia Sa, El lucrează deja la răspuns, chiar dacă tu nu vezi lucrul acesta. Iar dacă rugăciunea ta nu este în acord cu voia Sa, El lucrează ca să-ți schimbe cererea, schimbându-te pe tine. Rugăciunile fără răspuns pot fi o binecuvântare la fel de mare, ca și cele care primesc răspuns, atunci când ne împiedică să încălcăm voia lui Dumnezeu. Și care este voia lui Dumnezeu? Să ne facă să semănăm tot mai mult cu Domnul Isus!