Cand esti in criza...

on . Accesări: 968

 

 

 

Viața umană este plină de crize și ele sunt foarte diferite, atât prin cauzele cât și prin efectele lor. Pasajul cu cei zece leproși din Luca 17 este un bun exemplu pentru situația în care ne aflăm. Lepra este o boala foarte veche, gravă și contagioasă, motiv pentru care leproșii erau plasați în carantină, izolați social. Ce să faci într-o astfel de vreme?

 

I. ATUNCI CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ CAUTĂ-L PE DUMNEZEU – „Pe când intra într-un sat, L-au întâmpinat zece leprosi”. Boala, lepra a fost suficientă ca să-L caute pe Dumnezeu. ,,Isus trecea prin Samaria și Galileia” (v. 11). Este remarcabil faptul că Isus trece întotdeauna pe lângă omul bolnav, împreună cu oportunitatea încurajării și a vindecării.

II. ATUNCI CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ ROAGĂ-TE LUI DUMNEZEU – „Ei au stat departe, și-au ridicat glasul, și au zis: Isuse, Invățătorule, ai milă de noi”. Este demnă de remarcat responsabilitatea bolnavilor: „au stat departe.” Acești oameni au înțeles că trebuie să-i protejeze pe cei sănătoși din jurul lor. Condiția căutării și găsirii ajutorului divin stă în pasiunea căutării: „Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta din toată inima” (Ier. 29:13).

III. ATUNCI CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ ÎNCREDE-TE ÎN DUMNEZEU. Leproșii au cerut milă: „Ai milă de noi”. Mântuitorul le-a dat o soluție care verifica ascultarea lor: „Duceți-vă și arătați-vă preoților”. Miracolul vindecării a fost ascuns în ascultare și încredere: „Pe când se duceau au fost curățiți.”

IV. ATUNCI CÂND DUMNEZEU TE SCOATE DIN CRIZĂ, MULȚUMEȘTE-I — „Unul din ei, când s-a văzut vindecat, s-a întors, slăvind pe Dumnezeu cu glas tare.” Este jenant raportul nouă la unul. Cel care s-a întors „s-a aruncat cu fața la pământ la picioarele lui Isus, și I-a mulțumit.”

V. ATUNCI CÂND VII LA DUMNEZEU, CAUTĂ ÎN PRIMUL RÂND MÂNTUIREA SUFLETULUI, NU DOAR VINDECAREA TRUPULUI. Oamenii sunt disperați atunci când se îmbolnăvesc fizic, merg la medic, își cheltuie banii, fac tot ce depinde de ei să-și recapete sănătatea, însă este greu de înțeles lipsa de interes pentru boala spirituală a sufletului – păcatul. Boala fizică ne afectează viața biologică, care este temporară, însă boala spirituală ne afectează viața spirituală care este eternă.

În vremea aceasta bântuie o boală contagioasă, Coronavirus (COVID-19). Oamenii au intrat în panică, domnește stare de isterie. Oamenii credincioși vor fi precauți în ce pot controla și se vor baza pe suveranitatea lui Dumnezeu în lucrurile pe care nu le pot controla. Precauție, nu panică, încredere în Dumnezeu, nu diperare.

Preluat de pe Stiri Crestine

Un Cuvant din partea Pastorului

   Marius STROIA

Vă mulțumesc că ați ales să vizitați pagina de internet a Bisericii Creștine Baptiste Nr. 1 Zalău. Indiferent că locuiți, sau ocazional vizitați orașul Zalău, suntem onorați să vă vedem la serviciile Bisericii și ne-ar face plăcere să vă cunoaștem personal.

Biserica Creștină Baptistă Nr. 1 Zalău înțelege că are misiunea să propovăduiască între oameni, prin puterea Duhului Sfânt, Cuvântul curat și viu al lui Dumnezeu, descoperit în Biblie.

Credința noastră fermă este ca fiecare creștin trebuie să fie un martor al învierii lui Isus și un marturisitor al Evangheliei.

Dorim ca prin informațiile și resursele puse la dispoziție să vă motivăm pentru o relație personală cu Domnul nostru Isus Hristos, prin care să descoperiți sensul vieții dumneavoastră, iar veșnicia să devină o realitate.

Domnul să vă binecuvânteze!

 

 

Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi - 23 Martie 2020

 

SCOPUL SUPREM AL RUGĂCIUNII

 „…Să fie asemenea chipului Fiului Său” (Romani 8:29)

     Biblia spune: „pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său…” Când citim versetele precedente din acest capitol (Romani 8), descoperim că Dumnezeu face asta prin rugăciune. Lucrul acesta ar trebui să ne încurajeze să ne rugăm. De multe ori nu ne rugăm deoarece nu credem că se va întâmpla ceva. Dar cu Dumnezeu, ceva se întâmplă întotdeauna! Noi ne întrebăm: „Oare când va lucra?” Ceea ce nu reușim să înțelegem este faptul că El lucrează mereu. Când vorbim despre rugăciune, El fie ne răspunde așa cum am sperat noi, fie ne schimbă inima prin mijlocirea Duhului Sfânt, care va face ca rugăciunea noastră să fie în armonie cu voia Sa. Tu spui: „Dar nu văd că se întâmplă ceva!” Când plantezi o sămânță, nu vii a doua zi așteptând să vezi crenguțe și frunze verzi. Asta înseamnă oare că nimic nu se întâmplă? Nu, ci o grămadă de procese necesare au loc sub pământ, acolo unde tu nu le poți vedea. Să nu facem greșeala de a crede că dacă nu vedem dovada, nimic nu se întâmplă! Doar că încă nu a sosit vremea secerișului. Una din modalitățile prin care Dumnezeu ne face mai asemănători cu Domnul Isus este ajutându-ne să ne rugăm așa cum S-a rugat și Domnul Isus: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” (Luca 22:42). Asta înseamnă că atunci când rugăciunea ta este după voia Sa, El lucrează deja la răspuns, chiar dacă tu nu vezi lucrul acesta. Iar dacă rugăciunea ta nu este în acord cu voia Sa, El lucrează ca să-ți schimbe cererea, schimbându-te pe tine. Rugăciunile fără răspuns pot fi o binecuvântare la fel de mare, ca și cele care primesc răspuns, atunci când ne împiedică să încălcăm voia lui Dumnezeu. Și care este voia lui Dumnezeu? Să ne facă să semănăm tot mai mult cu Domnul Isus!